Blog

Een paspoort voor elk terrein helpt ook logistiek een stap vooruit

Zijn er nog voldoende terreinen beschikbaar voor logistiek? Hoe geraak je als bedrijf snel en efficiënt op een locatie die voor jou het meest geschikt is? Hoe vergroot je de kans op het verkrijgen van een vergunning en gebruik je je pand optimaal? Al deze vragen komen aan bod tijdens het panelgesprek ‘Hoe kunnen we met logistiek vastgoed sneller en efficiënter aan de slag’ op woensdag 18 september (11.30 u – 12.30 u) tijdens LIB ’24 op Flanders Expo in Gent. Het thema zal worden ingeleid door Danny Vanrijkel, projectverantwoordelijke bij POM Oost-Vlaanderen voor Fabriek Logistiek, de eerste logistieke testruimte in België. In een interview maakt hij enkele voorbeschouwingen rond het thema.

Read More »

Het aanbod van logistiek en industrieel vastgoed wordt elke maand interessanter 

De uitzonderlijk sterke (post-)coronajaren voor de wereld van het logistiek vastgoed, zien we niet onmiddelijk terug. Toch is er opnieuw meer beweging op de markt. ´De vraag is nog eerder bescheiden, maar er komt opnieuw meer aanbod op de markt. Ook voor sites tot 30 en 40 ha. Dat hebben we in jaren niet meer gezien. En het is nog maar het begin´, zegt Mathieu Opsomer, Head of Industrial & Logistics Agency BeLux, JLL. in zijn voorbeschouwing op ´de markt van het logistiek en industrieel vastgoed´ op Logistics and Industrial Build op woensdag 18 september 2024 (10.00 – 11.00 am).

Read More »

Staat Blue Gate Antwerp model in Vlaanderen?

Blue Gate Antwerp mag tot de meest innovatieve en duurzame bedrijfsterreinprojecten in Europa worden gerekend. Ook op het vlak van logistiek. Toppers als Amazon en DHL waren er als de kippen bij om er zich te vestigen. Het duurde lang voor de eerste concrete resultaten te zien waren, maar vandaag is de site in volle uitbouw. Staat Blue Gate Antwerp nu model voor logistiek en industrieel vastgoed in Vlaanderen?

Read More »
Logo Logistic & Industrial Build

17 - 18 - 19
Oktober
2023

Antwerp expo